SÝRY A UZENINY OSTATNÍ SÝRY Saint Marcellin Fermier
SKLADEM OD 1.6.2023
Jedná se o měkký sýr z kravského mléka s jemnou slabou pokožkou tvořenou plísní Geotrichum candidum (způsobuje zvrásnění povrchu), případně se mohou vyskytovat i plísně Penicillium (modrá i bílá). Sýr je vyráběn metodou kyselého srážení s přídavkem malého množství syřidla, obdobně jako je tomu u francouzských kozích sýrů. Dá se říct, že díky Geotrichum candidum má Saint Marcelline specifickou chuť, na kterou nejsme u českých sýrů zvyklí.
K tomuto sýru je doúčtováno 30,- s DPH poplatek za termobox v letních měsících.
Hmotnost sýru – 80 g a více, velikost – průměr 6,5 à 8 cm, výška 2 – 2,5cm.
Sýr je v keramice, ve které jej lze vložit do trouby / na gril a rozpéct.
Nastavení