Roquefort
Popis
Roquefort je jeden z nejznámějších francouzských modrých sýrů, který se vyrábí z ovčího mléka ve vesnici Roquefort-sur-Soulzon. Tento sýr je známý svou intenzivní, ale vyváženou pikantní chutí s charakteristickými žilkami plísně Penicillium roqueforti, které mu dodávají jeho jedinečné aroma a chuť. Textura Roquefortu je vláčná a krémová s rozpustnými krystaly, což z něj dělá lahůdku, která se skvěle hodí jak k přímé konzumaci, tak do salátů, omáček či jako doplněk k pečeným masům. Jeho silný a mírně slaný profil dělá z Roquefortu ideální sýr pro kombinaci s ovocem jako jsou hrušky nebo figy, a také výborně doplňuje vína,
Složení: ovčí mléko, sůl, živočišné syřidlo, zákys, Penicillium roqueforti
Alergeny: ovčí mléko a mléčné produkty
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota: 1509 kJ / 365 kcal
tuky: 31 g z toho nasycené mastné kyseliny 20
bílkoviny: 19 g
sůl: 3,1 g
sacharidy: 1,5 g z toho cukry 0,5 g
Skladování při teplotě: od 4°C do 8°C
U krájených sýrů je cena za 100 g orientační; může se lehce lišit. Konečná cena se upravuje, proto jsou sýry většinou posílány na dobírku. Pokud upřednostňujete platbu předem, napište to do poznámky.
V ceně je zahrnuto vakuové balení každé položky, které zajišťuje trvanlivost sýra až 2 měsíce. Po otevření doporučujeme sýr zkonzumovat do 3 dní.
V letních měsících navíc přidáváme chladicí polštářky – zdarma ke všem objednávkám.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Doprava zdarma přes Zásilkovnu nad 1.200,- Kč
Doručení do 48h PPL